Koka knäck eller kola? Ja, här kommer några tips för dig som vill komma igång.
Är alla kastruller på plats??
Det är lysande!! 🙂 Både knäck (vänster), chokladkola (överst) och gräddkola (närmast) !!
Vi tittar först på chokladkolan. Den puttrar på låg värme nu när den kokat upp. Fortfarande ganska tunn i konstistensen.
Men… det ändrar sig…och så här tjock och fin blir den efter en tids kokande… Nu börjar det likna något !!
Hur går det med gräddkolan?
Den puttrar på.. Men knäcken då..?
Den puttrar på – det är också den som blir först färdig av de tre…
När de tjocknat – häll upp knäcken i knäckformar! Använd gärna en gräddförpackning som tillbringare när du häller upp i fomarna. Men var försiktig så att du inte bränner dig!!
När kolan är riktigt tjock – häll upp i smörad braspanna eller glasform.
Nu vet du hur du ska göra när du ska koka knäck eller kola. Lycka till! 🙂