Bananchokladkaka – smarrig kaka eller efterrätt

Denna bananchokladkaka blir lite fluffig (nästan lite chokladpuddingsaktig) i konsistensen men den är riktigt god. Prova den till kaffet – eller som efterrätt. Du gör kakan snabbt och lätt. Ingen vispning behövs – det räcker med en skål/bunke och en gaffel för att röra ihop smeten.

Ingredienser:

Bananchokladkaka2 ägg
1,5 mogen banan
1 tsk vanilj (pulver eller socka)
1 tsk bakpulver
2 msk kakao (ekologisk eller vanlig. Du väljer!)

Strö ovanpå: hackade hasselnötter (eller mandel) efter eget tycke

Såhär gör du enkelt en bananchokladkaka:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Knäck 2 ägg i en bunke
  3. Mosa ner 1,5 banan
  4. Blanda i vaniljsocker, bakpulver och kakao
  5. Häll i smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper
  6. Häll eventuellt nötter eller mandel ovanpå smeten
  7. Baka i ca 15 minuter

En fluffig kaka som är utmärkt till kaffet. Ät och njut!

PS. Man kan också mixa ihop ingredienserna. Själv föredrar jag att ha små bananbitar i. Det ger god känsla åt kakan. Men det kan vara värt att prova vilket man själv föredrar.

PS igen: Man kan, om man vill, servera kakan med lite vaniljglass eller vispad grädde till.

bananchokladkaka

bananchokladkaka

Smaskig bananchokladkaka i bakform klädd med bakplåtspapper

 

bananchokladkaka

En kaka som är försvinnande god….