Kokoschoklad a la Bounty? Ja, det blir jättegott när du gör det själv. Ja, mycket godare än det man köper färdigt i affären!! Ett bra tips om du gillar kokos.
Kokoschoklad a la Bounty
50 g smör eller margarin
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
+ 200 g ljus choklad (gärna Marabou mjölkchoklad)
1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.
2. Koka till smeten tjocknat – ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)
3. Häll i kokos
4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper
5. Ställ in i kylen någon timme.
6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)
7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.
8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.
9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.