Kokoschoklad a la Bounty

Kokoschoklad a la Bounty? Ja, det blir jättegott när du gör det själv. Ja, mycket godare än det man köper färdigt i affären!! Ett bra tips om du gillar kokos.



Kokoschoklad a la Bounty

kokoschoklad / bounty50 g smör eller margarin
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

+  200 g ljus choklad (gärna Marabou mjölkchoklad)

1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.

2. Koka till smeten tjocknat – ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)

3. Häll i kokos

4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper

5. Ställ in i kylen någon timme.

6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)

7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.

8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.

9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.

kokoschoklad / bounty

kokoschoklad / bounty