Knäck i mikron

Att tillaga knäck i mikron (mikrovågsugnen) har blivit populärt. Det är dock en klar fördel att göra en mindre mängd i taget eftersom det då går fortare att laga till. Tillagningen tar då kortare tid. Prova hur lång tid du ska köra knäcken i din mikrougn – det kan variera mycket mellan olika ugnar.

knäck1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
0,5 dl hackad mandel

1. Blanda allt utom den hackade mandeln i en skål (ca 2 l) som tål micro
2. Kör på högsta effekt i 5 min.
3. Ta ut och låt vila några min före omrörning.
4. Sätt in i mikron och kör på LÅG effekt i ca 30 min.

OBS! Var försiktig! Tiden varierar beroende på ugnens effekt. Var uppmärksam och håll koll!

5. Gör kulprov för att kontrollera om knäcken är klar.
6. Blanda i mandeln.
7. Häll i  knäckformar och låt stelna.

Knäck i mikron blir väldigt het. Var försiktig så att du inte bränner dig!!