Grönkålschips – enkelt och nyttigt

grönkålschips

Grönkålschips är enkla att göra. Här kommer receptet på Lisbeths grönkålschips. Jättegoda och nyttiga!!

Ingredienser:
Färsk grönkål
Olja (t.ex. olivolja)
Salt (eller Tamari)

Gör såhär:
1. Skölj och dela grönkålen i mindre bitar.
2. Lägg ut dem på en bakplåt.
3. Ringla olja ovanpå.
4. Blanda runt och krama i oljan (gärna med händerna).
5. Salta efter eget önskemål.

7. Sätt ugnen på 40-50 grader och sätt in plåten i ugnen. Låt grönkålschipsen stå där i några timmar till dess att de blivit torra och krispiga. Det kan ta 6-7 timmar.

Tips 1: Det är möjligt att ersätta saltet med Tamari. Krama då i oljan tillsammans med Tamari (japansk soja) istället. Då behövs inget salt.

Tips 2: Har du en torkugn är det naturligtvis allra bäst. Det är lättare att få exakt temperatur i torkugn på dessa låga temperaturer.

gronkal
Med lite olja



grönkålschips
Med mer olja