Dadelbollar med rom

Recept på goda dadelbollar i raw-food-stil. De är sockerfria och passar därför även dig som vill ha sockerfritt godis.

Dadelbollar med rom
(ca 15 st)

dadelbollar med rom2 dl blandade nötter (cashew, sötmandel, osaltade jordnötter, pecannötter. Använd det du har hemma och prova dig fram)
1/2 dl havregryn
6-7 torkade dadlar (utan kärnor)
1/2 dl gula russin
en skvätt mörk rom
2 tsk kakao
(liten skvätt limejuice)
+Kokos att rulla bollarna i

Gör såhär:

1. Ta fram mixern
2. Mixa nötter, dadlar, russin och havregryn
3. Tillsätt rom och kakao
4. Pressa eventuellt i lite limejuice
5. Forma till bollar och rulla i kokos

Förvaras i kylskåpet.

OBS! Naturligtvis kan du utesluta rom om du önskar ett alkholfritt alternativ

Viktigt är att få smeten smidig så att det går att forma runda bollar. Blir smeten för lös mixa lite mer nötter och havregryn och blanda i.