Att koka knäck eller kola

Koka knäck eller kola? Ja, här kommer några tips för dig som vill komma igång.

Är alla kastruller på plats??

Koka knäck eller kola

Det är lysande!! 🙂  Både knäck (vänster), chokladkola (överst) och gräddkola (närmast) !!

Vi tittar först på chokladkolan. Den puttrar på låg värme nu när den kokat upp. Fortfarande ganska tunn i konstistensen.

att koka kola

Men… det ändrar sig…och så här tjock och fin blir den efter en tids kokande… Nu börjar det likna något !!

att koka chokladkola

Hur går det med gräddkolan?

att koka gräddkola

Den puttrar på.. Men knäcken då..?

att koka knäck

 

Den puttrar på – det är också den som blir först färdig av de tre…

När de tjocknat – häll upp knäcken i knäckformar! Använd gärna en gräddförpackning som tillbringare när du häller upp i fomarna. Men var försiktig så att du inte bränner dig!!

När kolan är riktigt tjock – häll upp i smörad braspanna eller glasform.

Nu vet du hur du ska göra när du ska koka knäck eller kola. Lycka till! 🙂