Ett supergott knäckebröd som också kan ätas som godis. Jodå, det är sant. Det görs på frön som är nyttigt för oss människor så du kan äta med gott samvete. Kan ätas året om – eller med fördel efter julhelgerna då vi äteit en massa mat och kanske behöver vara lite extra snälla mot vår kropp…?
Gör såhär:
1. Blanda ihop
– 2 dl majsmjöl eller vetemjöl
– 0,5 dl solrosfrön
– 0,5 dl pumpakärnor
– 0,5 dl hela linfrö
– 1 dl sesamfrö
– 0,5 dl rapsolja
– 2,5 dl hett kokt vatten
2. Bred ut smeten tunt på en plåt. Ta gärna lite olja på plåten först. Beroende på hur tunt du lyckas bre ut smeten behöver du 1,5-2 plåtar
3. Strö på salt (ca 1 tsk gärna havssalt) ovanpå
4. Grädda i 170 grader, mitt i ugnen. Tid ca 45 min.
Tänk på: olika ugnar är olika varma – kolla tiden. Knäckebrödet ska bli gyllenbrunt – inte mer…