Grönkålschips är enkla att göra. Här kommer receptet på Lisbeths grönkålschips. Jättegoda och nyttiga!!
Ingredienser:
Färsk grönkål
Olja (t.ex. olivolja)
Salt (eller Tamari)
Gör såhär:
1. Skölj och dela grönkålen i mindre bitar.
2. Lägg ut dem på en bakplåt.
3. Ringla olja ovanpå.
4. Blanda runt och krama i oljan (gärna med händerna).
5. Salta efter eget önskemål.
7. Sätt ugnen på 40-50 grader och sätt in plåten i ugnen. Låt grönkålschipsen stå där i några timmar till dess att de blivit torra och krispiga. Det kan ta 6-7 timmar.
Tips 1: Det är möjligt att ersätta saltet med Tamari. Krama då i oljan tillsammans med Tamari (japansk soja) istället. Då behövs inget salt.
Tips 2: Har du en torkugn är det naturligtvis allra bäst. Det är lättare att få exakt temperatur i torkugn på dessa låga temperaturer.