Ischoklad är en verklig klassiker till jul. Typiskt är att man använder kokosfett vid tillagning. Det ger ischokladen en speciell smak och konsistens. Här hittar du några olika goda recept. Det är möjligt att variera smaken vilket kan vara trevligt!! Prova dig fram till vad du tycker om.
Ljus ischoklad
200 g ljus choklad
100 g kokosfett
Mörk ischoklad
200 g mörk choklad
100 g kokosfett
Ischoklad med mintsmak
200g mörk choklad
100 g kokosfett
2 – 4 droppar pepparmintsolja
Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt. Vill du ha mintsmak, smaksätt med pepparmintsolja.
Häll smeten i ischokladformar. Placera svalt (i kylen) så snart som möjligt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.
Tips: Smaksätt på olika sätt
Ett bra sätt är att följa någon av de två översta receptet ovan och smaksätta på ett lite annorlunda sätt.
Prova att sätta till något av följande:
– rivet skal av en apelsin
eller
– 1 msk snabbkaffe
Tips: Garnera gärna med rostat ris eller hackade nötter eller mandel.