Wienernougat kan du köpa färdigt i kartong. Men det är faktiskt mycket gott och enkelt att göra själv. Såhär gör du:
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
1. Rosta den flagade mandeln så att den blir gyllenbrun . Använd en torr stekpanna. Vänd mandeln och var försiktig så att den inte bränns. Det är lätt hänt i en torr panna.
2. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i en värmetålig skål. Ställ skålen i en kastrull med vattenbad – eller kör i micron (Om du använder micron – var försiktigt – kör i korta intervaller)
3. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt den smälta ner tillsammans med nougaten.
4. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
5. Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller folie. När chokladen kallnat paketerar du in den i bakplåtspapper/folie. Låt stelna några timmar i kylen innan du skär chokladen i bitar.
Gör gärna wienernougaten någon/några dagar i förväg. Förvara i kylen i väl tillsluten burk.